Schaakvereniging Groninger Combinatie wil alle kinderen die schaken leuk vinden zo goed mogelijk begeleiden. Van de allerkleinsten, die ternauwernood het ‘Opstapje’ kunnen lezen, tot de ambitieuze tiener die naar het jeugd-WK gaat. Vanzelfsprekend ligt de basis op de clubavond, maar onze ambitie rijkt verder. In onze visie geven we daarom speciaal aandacht aan de Toekomst, de Talenten, en de Top.

Toekomst

Jeugd moet eerst kennismaken met het schaakspel willen ze zich tot een toekomstige schaker kunnen ontwikkelen. Daartoe geeft Groninger Combinatie kennismakingscursussen op verschillende basisscholen, doet ze een aanbod in het kader van de Sporthopper en neemt ze promotionele initiatieven. Des te meer kinderen gaan schaken, des te beter! Voor kinderen die schaken leuk vinden is de stap naar de club dan klein. Daar werken we aan een goede band met ouders en begeleiden we de jeugd naar toernooien en competities. Wat is er mooier dan op zo’n toernooi je tegenstander mat te zetten?

Talenten

Wij zijn niet de enige jeugdschaakclub in en om Groningen. Gelukkig zijn er veel goede jeugdclubs. Soms worden jeugdspelers wel heel snel veel beter dan de meeste leeftijdgenoten. Voor deze talenten willen wij met de andere jeugdclubs de krachten bundelen. In samenwerking wil Groninger Combinatie die extra uitdaging bieden en een extra impuls aan hun ontwikkeling te geven.

Top

Doordat in het eerste team grootmeesters zitten kunnen wij toptalenten een kwalitatief goede training bieden. Daarvoor stelt de vereniging middelen beschikbaar. Deze training is niet alleen bedoeld voor de eigen toptalenten, maar die bieden we ook aan andere noordelijke toptalenten. Hiermee kunnen we ze ook de mogelijkheid bieden om zich in landelijk spelende teams verder te ontwikkelen.